Muhafazakar Yükseliş Partisi

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz “. Bu halkın bu kadar vergiyi vermesinin imkanı yok.”

Muhafazakar Yükseliş Partisi Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz Türkiye’de ki vergi sistemini eleştirerek asgari ücreti dünyanın en düşük ülkeleri arasında olmasına rağmen bu halkın bu kadar vergiyi vermesinin imkanı yok dedi

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz “Bakıyoruz 2020 Yılı bütçesi yapıldı, Türkiye’de bütçe gelirleri diye ayrılan kalemlerin içerisinde vergiden başka bir şey yok. Bir de cezalar var, o da dolaylı vergi. Bu halkın bu kadar vergiyi vermesinin imkanı yok. Diğer taraftan bu vergilerin altında ezilirken yaşayabilmek için gidiyor bankalara borçlanıyor, bir de oraya faiz ödüyor. Vatandaş iki kez faiz bedeli ödemek zorunda kalıyor. Bunun neticesi yoksulluktur.

Bir taraftan diğer ülkelerin bütçe yapılarına bakıyoruz örneğin Almanya’nın vergilerin dışında vergi dışı gelirler diye vergi kalemi var, kitlerden yani devletin işletmelerinden elde edilen gelirler. Bu gelirler %20 – %25 oranında . Bu gelirler devlete bakıyor, bürokrasiye bakıyor, devletin giderlerini karşılıyor, öyle olduğu zaman halktan da daha az vergi alıyor. Almanya bunu yapıyor, İngiltere bunu yapıyor, İsrail bunu yapıyor. Türkiye’ye geliyoruz devlete bakmak için vergi vereceksin, siyasetçiye bakmak için vergi vereceksin, millet vekiline vergi vereceksin. Vatandaş devlete mi bakacak, kendine mi bakacak yoksa devletin diğer giderlerine mi bakacak. Bu şekilde Türkiye, dünyanın en yüksek vergilerinin ödendiği ülkelerden biri haline geldi. Neye rağmen? Asgari ücreti dünyanın en düşük ülkeleri arasında olmasına rağmen.”