Genel Haberler

MYP 1. TÜRK Kadın Kurultayı 14 Mart’ta Toplanıyor

Muhafazakar Yükseliş Partisi 1. TÜRK Kadın Kolları Kurultayı 14 Mart’ta Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde toplanıyor.

Kadının toplumumuzdaki sosyal ,siyasal ekonomik ve kültürel sorunlarını ele alan ayrıntılı inceleyen ve  çözüm odaklı çalışmalar yapan kadın kolu teşkilatımız konuyu Nazım hikmet kültür merkezinde tüm nitelikleri ile ele almaya hazırlanıyor.

Kadın hayatı boyunca ailesi için mücadele veren bir özveri ve fedakarlık sembolüdür. Bu önemli misyona, bu kadar emeğe rağmen eğitim öğrenim çalışma olanakları sağlık önlemleri  konularında  dikkat çeken çok önemli eşitsizlikler mevcuttur.

Sistem kadının hiç anne olmamış gibi çalışmasını çocuklarına da hiç çalışmıyor gibi anne olmasını istemektedir. Bu da kadını  sürekli bir ikilemde bırakarak yetersiz hissetmesine yol açmaktadır. Kadın aynı anda biri ücretli diğeri evde ücretsiz olmak üzere iki işe yetişmek durumunda kalmaktadır.

Aslında yasalarla uluslar arası çalışma örgütü kadınlar için koruyucu önlemler almış; ama ne var ki bunların günümüzde yetersiz kaldığı aşikardır.

Kadınlar ekonomik eşitsizliklerle boğuşurken bir yandan eşleri ,kardeşleri , sevgilileri,  babaları ya da hiç tanımadıkları bir erkek tarafından şiddet görmekte daha da kötüsü cinayete kurban gitmektedir. istatistiklere göre Türkiye de her gün beş kadın erkekler tarafından öldürülüyor. Cezalar ise yetersiz kalıyor asla caydırıcı olmuyor.

Bütün bu adaletsizliklere son vermek için Muhafazakar yükseliş partisi olarak toplanıyoruz; her gün adım adım büyüyen kadın kollarımızla dönüşümün bir parçası olmak için canla başla çalışıyoruz ayaklar yere basan özgüvenli kadınlar olarak biz de varız demeye geliyoruz..

Kurultay’ın yapılacağı konum bilgileri :

Tarih – Saat : 14 Mart 2021 – 14:00

Adres : Mehmet Akif Ersoy Mah. Bağdat Cad. NO 50 Yenimahalle/Ankara

Related posts

MYP Seçimlere girmeye hak kazandı

Nil Şengönül

YSK, seçime girme yeterliliğine sahip 17 partiyi açıkladı

Şenol Doğan

Ahmet Reyiz Yılmaz’dan Korona Virüsün Hafiflemesiyle Kadrolaşmaya Devam Açıklaması

Şenol Doğan

Yorum Yap