Ahmet Reyiz Yılmaz

MYP’Lİ AHMET REYİZ YILMAZ: “TÜRKİYE-İSRAİL İLİŞKİLERİ MUHAKKAK GÜÇLENDİRİLMELİDİR”

MUHAFAZAKAR YÜKSELİŞ PARTİSİ LİDERİ AHMET REYİZ YILMAZ: “TÜRKİYE-İSRAİL İLİŞKİLERİ MUHAKKAK GÜÇLENDİRİLMELİDİR”

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Türkiye-İsrail ilişkileri muhakkak güçlendirilmelidir. İsrail ile politik gerekçelere dayanan anlaşmazlıklar bir yana bırakılmalıdır” dedi.
MYP lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye-İsrail ilişkileri muhakkak güçlendirilmelidir. İsrail ile politik gerekçelere dayanan anlaşmazlıklar bir yana bırakılmalıdır. İki ülke de bölge de ortak bir kader ve ortak bir geleceği paylaşıyor” dedi.



Yılmaz, “Bugün gelinen noktada Suriye’de yaşananlar ve Suriye’ye müdahil olan güçler toplamı göz önüne alındığında ilerleyen hedefler arasında Rusya, Çin, İran ve Suriye açısından Türkiye ve İsrail iki ortak hedef durumundadır. Batı ve Amerika bölgede yaşayan ülkeler değildir. Ama İsrail ve Türkiye açısından durum farklıdır. Her iki ülke de, bölge de fiziki varlığı olan ülkelerdir. Ne yazık ki Suriye’de biriken kuvvetler her iki ülkeyi de hedef olarak görmektedirler. Bu nedenle bizim acil olarak İsrail-Türkiye ilişkilerini yeniden yapılandırma zorunluluğumuz vardır. Aynı ihtiyaç İsrail için çok daha fazla önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.



“TÜRKİYE GÜÇ KAYBEDERSE İSRAİL VARLIĞI TEHLİKEYE GİRER”
“İsrail için gerçek şemsiye Amerika değil Türkiye’dir” diyen Yılmaz, “Eğer Türkiye bu bölgede Suriye’de yığılan güçlere karşı güç kaybederse İsrail’in varlığı kesin olarak tehlikeye girer. Ne Amerika ne de ikiyüzlü ihtiyar Batı burada İsrail’i koruyacak kuvvete sahip değildir. Bu husus iki ülke tarafından da göz ardı edilmemesi gereken en önemli meseledir” ifadesini kullandı.

Related posts

MYP Lideri Yılmaz “İranlı General’in öldürülmesi bedeli ağır bir sürece neden olabilir”

Şenol Doğan

MYP lideri Ahmet Reyiz Yılmaz partisinin Suriyeliler planını açıkladı

Şenol Doğan

Ahmet Reyiz Yılmaz’dan Korona Virüsün Hafiflemesiyle Kadrolaşmaya Devam Açıklaması

Şenol Doğan

1 yorum

Cihan Kara Ağustos 15, 2021 at 3:04 pm

Yanlış İsrail denen bir devletin varlığı bile tehlikeli

Cevapla

Yorum Yap