Ahmet Reyiz Yılmaz

MYP Lideri Yılmaz Geçmişte ki Söylediklerini “Hatırlatarak Türkiye derken imkansız bir şey demedik”

1 Yıl önce verdiği röportajda “Halk olarak reel faiz değil, siyasi faiz ödüyoruz” diyen Ahmet Reyiz Yılmaz geçmişte söylediklerinin üzerine şunları da ekledi.

1 Yıl önce verdiği röportajda “Türkiye dünyadaki ekonomik koşullar içerisinde halk olarak ve ülke olarak en ağır faiz yüküne sahip ülkelerden biri haline gelmiştir. Halkımızın ödeyemez halde olduğu bu faiz reel ekonomik bir faiz değil, tamamen siyasi bir faizdir. Dünyada birçok ülkede faizlerin sıfıra yaklaştığı sıfırın altına dahi indiği ülkeler var iken, millet olarak bu kadar yüksek faizi ekonomik enstrümanlarla açıklamak mümkün değildir. Bu nedenle iyi yönetilen bir Türkiye ve dünyadaki koşullar göz önüne alınacak olursa Türkiye’de faizlerin çok daha düşük olması gerektiği görülecektir.”

Geçmişte yapılan özelleştirmelerin hata olduğunu söyleyen Yılmaz “Faizi etkileyen bir başka hususta sadece vergiler ve borçlanmaya dayalı bir bütçe yapısıdır. Türkiye’nin bütçesi borçlanma ve vergiler dışında gelirler elde etmediği sürece hayat pahalılığı ve yüksek faiz devam edecek halkımız fakirlikten kurtulmayacaktır. Bu manada kamuya ait kurumların satılarak elden çıkartılması Türkiye’nin borçlanma ve vergiler dışındaki ilave gelir kapılarını da kapatarak bugünkü ekonomik tablo hazırlanmıştır. Türkiye şimdi yeniden devlet olarak yatırımlara katılarak yeni gelir kapıları elde etmediği sürece hayat pahalılığının önüne kimse geçemeyecektir” ifadelerini kullanmıştı.

Geçmişte ki söylemlerine bugün Şunları da ekledi;

1 yıl önce % 31 faiz ödetirken milletimize biz bu faizin reel olmadığını söyledik. Ne oldu ? Şimdi faiz % 10.Demek ki Faizsiz Türkiye derken imkansız bir şey demedik. %10 değil Türkiyede Faiz %1.5 olmalı Myp Lideri Yılmaz: ‘Reel Değil Siyasi Faiz Ödüyoruz’

 

Related posts

MYP lideri Yılmaz: ‘Seçime katılabilen parti aday da gösterebilsin’

Şenol Doğan

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz: ‘Sonunda Bahçeli de haklı çıkabilir’

Şenol Doğan

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz “. Bu halkın bu kadar vergiyi vermesinin imkanı yok.”

Şenol Doğan

Yorum Yap