Ahmet Reyiz Yılmaz

MYP LİDERİNDEN KORONA UYARISI!!

MUHAFAZAKAR YÜKSELİŞ PARTİSİ LİDERİ AHMET REYİZ YILMAZ KORONA VİRÜSÜ HAKKINDA TWİTTER’DAN AÇIKLAMA YAPTI

”Korona virüsü yakın ticari ve sınır ilişkisi içinde olduğumuz İran ve Irak gibi ülkelerde görülmeye başlanmıştır.  Türkiye , sınır ülkelerinden giriş çıkışları kontrol altına almalı genel sağlık tedbirlerini bu ülkelerle ilgili acilen artırmalıdır!

Korona virüsü nedir?

Uzmanlar bundan kısa bir süre önce 2019-nCoV olararak adlandırılan yeni virüsün genetik yapısını deşifre etti. Yeni virüsün, 1960’lardan beri bilinen Corona virüsü grubuna ait olduğu biliniyor. Virüsü kaplayan protein dokusu nedeniyle virüse Latince’de “taç” anlamına gelen “Corona” adı veriliyor. Genellikle sıradan bir virüs sayılan Corona’nın yol açtığı enfeksiyonlar, ateş, öksürük gibi grip benzeri belirtiler gösteriyor. Bazen de, mide ve bağırsak hastalıklarına yol açabiliyorlar. Ancak, RNA virüs grubuna dahil olan Corona virüsü, bir canlı türünden bir diğerine kolaylıkla bulaşabiliyor ve değişim gösterebiliyor. Bunun sonucunda da, virüsün neden olduğu hastalık daha ağır seyrediyor, solunum güçlüğü ve zatürreye yol açabiliyor ve bu ölümle sonuçlanabiliyor.

Türkiye ‘de risk altında mı?

İletişim Başkanlığı sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada Türkiye’de koronavirüs vakalarına rastlandığına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Nasıl korunacağız?

Halen tedavisi ve aşısı bulunmayan bu hastalık için korunma önlemlerine dikkat etmeli ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye çalışmalıyız.  Yeterli uyku (günde 7-8 saat), stresten uzak durmak, egzersiz yapmak, hijyen kurallarına uymak, sigara ve alkol kullanmamak özetle sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek ilk basamakta yapmamız gerekenler arasında yer alır.

Düzenli ve dengeli beslenmeye yani yeterli sıvı almaya, kaliteli protein, doğal sebze/meyve, tam tahıl, bakliyat, vitamin, mineral ve antioksidanlardan zengin beslenmeye çalışmalıyız. Yeterince kanıt olmasa da D vitamini, çinko, omega-3 içeren destekler ile doğal C vitamini işe yarayabilir. Bunun dışında ellerin sık sık yıkanması yabancı yüzeylerle temas sonrası ellerin hiçbir şekilde yüze, ağza ve gözlere temas ettirilmemesi önerilir.

Related posts

MYP Lideri Yılmaz: “Türkiye sıfır faizi mutlaka görecek”

Şenol Doğan

MYP lideri Yılmaz’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a merkez bankası desteği

Şenol Doğan

MYP Lideri Yılmaz, Ankara’da partililerle buluştu

Nil Şengönül

Yorum Yap