Ekonomi Genel

Halkın Gündemi Geçim Sıkıntısı

Halkın Gündemi Geçim Sıkıntısı

Kabuk bağlamayan yara işsizlik, ithalata bağımlı üretim yüzünden yükselen maliyetlerin zam olarak dönmesi ,vergi ve enflasyon sorunlarıyla mücadele eden vatandaşın salgın hastalıkla birlikte iyice beli büküldü.
Yüksek enflasyon, bitmeyen zamlar ,ağır vergiler cebimizdeki parayı eriterek borç sarmalına iterken vatandaş en temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorluk çekiyor.

Salgının da etkisiyle destek bulamayan esnaf kepenk indirmek zorunda kaldı. Binlerce vatandaşın işsiz kaldığı dönem bizi daha zor günlerin beklediğine işaret ediyor. Çalışan kısım ise asgari ücrete mahkûm bırakılıyor daha da kötüsü milyonlarca işçi yasa dışı bir biçimde asgari ücretten mahrum olarak hayatta kalmaya çalışıyor. Ağır vergiler Asgari ücretli bir işçinin bir yılın 122 günü vergiye çalışmasını gerektiriyor. Zaten yetmeyen asgari ücret kesintilerle birlikte yok denecek kadar azalıyor ;kıt kanaat geçinen ailelerin yaşamsal ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor.

2021 yılı itibariyle 107 parti arasından seçimlere girmeye hak kazanan MYP yenilikçi ve akılcı çözümleri hayata geçirerek, bu seneyi güzel bir başlangıca çevirebilir. Ekonomideki hasarların telafisi uzun bir süreç ama bu yönde Partimizin atılacağı kararlı adımlar yarınlar için ümitleri artıracak , sorunlara kalıcı çözümler getirecektir.

Related posts

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz : Kısa Vadede Hedeflerimiz “Devlet gelirlerini yükseltip halkı ezen vergileri indirmek”

Şenol Doğan

MYP Kadın Kollarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şöhret Nil ŞENGÖNÜL 1. Türk Kadın Kurultayı’nda Konuşma Yaptı

Şenol Doğan

MYP Lideri Yılmaz: “MYP sevdalıları Ankara’da büyük bir heyecana imza atacak”

Şenol Doğan

Yorum Yap