Diyarbakır

MYP Diyarbakır’da Mehmet Çiçek’le Devam Dedi

Muhafazakar Yükseliş Partisi Diyarbakır Olağanüstü Kongresi’nde oyların tamamını alan Mehmet Çiçek yeniden il başkanı seçildi.

Diyarbakır’ın ünlü Tulip Kır Düğün Salonu’nda yapılan kongreye katılım yoğun oldu.

Genel Başkan Ahmet Reyis Yılmaz ‘ın mesajının okunduğu kongre’de katılımcılar sık sık alkışladı. Gençlerin ve kadınlarında yoğun katılımda bulunduğu kongrede Genel Başkan şu mesajları aktardı :

Liderin mesajı

Aziz ve değerli Diyarbakırlı kardeşlerim. Haçlı ordusuna karşı tarihin en büyük savaş ve kahramanlıklarını ortaya koyan Selahattin Eyyubinin şehri Diyarbakır il kongremize katılan Allah’a dost olmuş atamız Halilü Rahman İbrahimin Aziz evlatları. Bugün sizlerin yoğun katılımı ve büyük desteği ile faizsiz Türkiye’nin inşası için tertip ettiğiniz Muhafazakar Yükseliş Parti Diyarbakır il kongresinin şehrinize ve ülkemize hayır getirmesini yüce Mevladan temenni ederim.

Ülkemiz tarih boyunca Hristiyan Batı dünyasının sayısız taaruzuna sayısız fitnesine maruz kalmış. Bu uğurda sayısız savaşlar vermiştir. Diyarbakır bu manada Haçlı zihniyetinin karşısında en ön safta mücadele eden ilimiz olmanın onurunu hep yaşamıştır. Tarih boyunca bütün Anadolu beyleri el ele verip hepimizin ortak atası Hz İbrahim babamıza layık şekilde kenetlenmiş hiç bir zaman bu kutsal toprakları Batılı ülkelerin ayakları altında ezilmesine izin vermemişlerdir.

Türkiye Balkanlar’dan Hazar’a bir babanın evlatları olarak 4200 yıldan bu yana bu coğrafyada sayısız bedel ödeyerek ayakta kalmayı başarmıştır.

Bugün aynı zihniyet hem ekonomik hem siyasi hem de askeri olarak yine bizleri kuşatmış ve yok etmek parçalamak için beyhude çaba sarfetmektedirler.
Bu saldırılar bizleri kenetlenmeye kendimize gelmeye güçlenip hep beraber biz Milleti İbrahim evlatlarıyız biz Helke İbrahimiz demeye mecbur bırakmaktadır. Biz bu Bizans saldırısı mantıkla üstünüze gelenlere tarihte Artuklu ,Danışmandi, Candaroğulları Melik Gaziler ,Selahattin Eyyubilerle gereken cevabı çok kez verdik. Tarih tekerrür ediyorsa yine hep beraber el ele gönül gönüle can cana kan kana veririz.
Sırt sırta verdiğimiz sürece kıyamete kadar bizleri yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Tarihte de yetmemiştir. Bu ülke de Çanakkale Diyarbakır için türkü söyler Diyarbakır Tuna nehri için ağıt yakar. Işığımız sonsuza kadar babamız İbrahimin şahsında hiç sönmeyecektir.
O nedenle bu kongre milletimizin iradesini ortaya koymaktadır.
Yeniden güçlü ,adil ve büyük bir Türkiye için hep beraber çalışacağız. Allah emeği geçen herkesten razıdır. Yolunuz açık olsun. İnşallah Diyarbakır’dan vereceğiniz bu sese bütün Türkiye güçlü bir ses verip eşlik edecektir. Yeni şeyler ancak yeni insanlarla mümkündür. Değişim için hep beraber MYP Muhafazakar Yükseliş çatısı altında büyük ve güçlü Türkiye idealine kararlılıkla yürüyeceğiz. Sizleri Allah’a emanet ediyorum. Var olun bir olun güçlü ve diri olun.

Related posts

Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Diyarbakır İl Başkanı Songül Işık güven tazeledi.

Şenol Doğan

Muhafazakar Yükseliş Partisi’nde Kongre Heyecanı

Şenol Doğan

Yorum Yap