Muş

MUHAFAZAKAR YÜKSELİŞ PARTİSİ İL KONGRESİNİ YAPTI

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Muş İl Teşkilatı 1.Olağan Kongresi düzenlenen programla yapıldı.

Muhafazakar Yükseliş Partisi Muş İl Teşkilatı 1.Olağan Kongresini yaptı. Muş Öğretmenevi´nde gerçekleşen MYP Muş İl Teşkilatının 1. Olağan Kongresine; MYP Genel Sekreteri Muhammed Recep Altun, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Hüseyin Kurdoğlu, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Osman Altun, MYP Muş İl Teşkilat Başkanı Remzi Akdaş ile çok sayıda partililer katıldı. Kongre saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Kongrenin açılış konuşmasını MYP Muş İl Teşkilatı Başkanı Remzi Akdaş yaptı. Akdaş, Muhafazakar Yükseliş Partisi Muş İl Teşkilatını iki ay gibi kısa bir sürede kurduklarını ifade ederek, konuşmasında şunları söyledi: “Muhafazakar Yükseliş Partisi Muş İl Başkanlığı olarak teşkilatlanmamızı hızlı bir şekilde yaptık. Bize desteklerini esirgemeyen genel merkezimiz başta olmak üzere ilçe başkanlarımız ve bölge sorumlu yöneticilerimize ayrıca teşekkür ederim. Beni yalnız bırakmayan Muş halkına ayrı ayrı teşekkür ederim. Şimdi benim arz etmek istediğim şudur: Ülkemizdeki asıl sorun istihdamın artırılması, üretimin artırılmasıdır.  Şimdi bakıyoruz siyaset kurumuna. Siyaset kurumu halkın kıymetli oylarıyla seçilerek devletin başına geçiyor. Ya halkın dini duyguları sömürülüyor ya da milli duyguları sömürülüyor. Sonuç itibariyle bir şekilde yönlendiriliyoruz.  Ve siyaset kurumu oylarımızla başa geçiyor. Şimdi a parti, b parti var önemli değil. Ülkemizdeki ekonomik koşulları değerlendirdiğimiz zaman 16-17 yıldır iktidar bir siyasi parti tarafından yönetilmekteyiz. Üretimin artırılmadığını, işsizliğin her geçen gün arttığını görmekteyiz. Diğer taraftan stratejik olarak çok önemli bir bölgede almamızdan dolayı Ortadoğu gibi bir coğrafyanın bölünmesinden yanlış politikalarda söz sahibi olduğumuz görülmekte. İşte bütün bunlarda temel olarak halkımızın eleştirmeyi öğrenip, siyaset kurumunu az çok kendi deresinden takip edip nerede yanlış yapıyorsa halkımızın mahşeri vicdanında siyaset kurumuna bir not vermesi gerekiyor” dedi.

“Muhafazakar Yükseliş Partisi Sizin Partinizdir”

Akdaş, konuşmasının devamında, kongreye katılan katılımcılara  Muhafazakar Yükseliş Partisi´nin yeni kurulduğunu ve partinin de halkın partisi olduğunu vurguladı.

Akdaş Muş İl Başkanı Seçildi

MYP Muş İl Başkanı Akdaş´ın konuşmasından sonra kongreye katılan MYP Genel Sekreteri Muhammed Recep Altun ile Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Hüseyin Kurdoğlu da birer selamla konuşması yaptı. Yapılan konuşmaların ardından seçime gidildi. Tek liste halinde seçime giden Remzi Akdaş, MYP Muş İl Başkanı olarak seçildi. Seçimin ardından kongre sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Yorum Yap